• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Quality of Gluten-Free Bread Formulations Baked in Different Ovens

Tarih

2013

Yazar

Demirkesen I.
Sumnu G.
Sahin S.

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

The objective of this study was to determine the effects of different tigernut flour/rice flour ratios (0:100, 5:95, 10:90, 15:85, 20:80, and 25:75) on quality of gluten-free bread formulations baked in infrared-microwave combination and conventional ovens. The degrees of the starch gelatinization of breads baked in different ovens were also compared. Conventionally baked breads prepared with tigernut flour/rice flour ratio of 10:90 and the infrared-microwave combination-baked breads prepared with tigernut/rice flour ratio of 20:80 had the most acceptable firmness and specific volume values. These breads had also similar color. Tigernut flour had significantly higher gelatinization temperatures and lower gelatinization enthalpy (?Hg) values than rice flour (p ? 0. 05). As rice flour was replaced with tigernut flour, lower ?Hg values were observed in dough samples. Breads baked in both conventional and combination oven had sufficient starch gelatinization degrees ranging from 91% to 94% and from 84% to 85%, respectively. © 2011 Springer Science+Business Media, LLC.

Kaynak

Food and Bioprocess Technology

Cilt

6

Sayı

3

Bağlantı

https://doi.org/10.1007/s11947-011-0712-6
https://hdl.handle.net/20.500.12712/5046

Koleksiyonlar

  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [14046]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Kütüphane || Ondokuz Mayıs Üniversitesi || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.