• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

The effect of body weight prior to molting in brown laying hens on egg yield and quality during second production cycle

Tarih

2004

Yazar

Ocak N.
Sarica M.
Erener G.
Garipoglu A.V.

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

This study focused on the effect of different BW in moulted brown laying hens (Isa-brown) on egg yield and quality during second production cycle. A total of 240 hens after the completion of first production cycle were classified into 4 BW groups; Light (L; 1529-1823 g), Mid-light (ML; 1824-1977 g), Mid-heavy (MH; 1990-2120 g) and Heavy (H; 2124-2797). Groups were consisted of 6 replications and in each replication there were 10 hens reared in individual cages. Moult was induced by feeding hens a commercial compound feed containing high levels of added Zn (15,000 ppm) as Zn oxide during the first 10 days, and following 40 days they were fed laying diet (17% crude protein and 2700 kcal ME/kg; 75 g/day). At the end of moulting period, BW loss was higher (P<0.01) in hens in MH (%17.30) and H (18.42%) groups compared to those in L (11.41%) and ML (11.42%) groups. In second production cycle (147 days), no differences were found among groups in terms of egg yields, but the peak yield of the H hens did not reach those of other groups (P< 0.05). Egg weight of L hens (69.5 g) was lower (P<0.05) than that of ML (70.8 g), MH (71.9 g) and H (71.9 g) hens. Heavy groups had higher feed consumption (P<0.01) and feed conversion ratio (P<0.05) compared to light groups. These results show that mid-light BW of flock prior to molting result in better egg weight, feed consumption and feed conversion ratio in the second production cycle. © Asian Network for Scientific Information, 2004.

Kaynak

International Journal of Poultry Science

Cilt

3

Sayı

12

Bağlantı

https://doi.org/10.3923/ijps.2004.768.772
https://hdl.handle.net/20.500.12712/3741

Koleksiyonlar

  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [14046]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Kütüphane || Ondokuz Mayıs Üniversitesi || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.