• Türkçe
    • English
  • English 
    • Türkçe
    • English
  • Login
View Item 
  •   DSpace Home
  • Fakülteler
  • Tıp Fakültesi
  • Dahili Tıp Bilimleri
  • Kardiyoloji Anabilim Dalı
  • Uzmanlık Tez Koleksiyonu
  • View Item
  •   DSpace Home
  • Fakülteler
  • Tıp Fakültesi
  • Dahili Tıp Bilimleri
  • Kardiyoloji Anabilim Dalı
  • Uzmanlık Tez Koleksiyonu
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Akut miyokard infarktüslü hastalarda no-reflow fenomeninin anjiyografik ve radyoizotop yöntemlerle incelenmesi / Mehmet Elçik; Danışman Mahmut Şahin.

Date

2001

Author

Elçik, Mehmet

Metadata

Show full item record

Abstract

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Kliniği'ne Temmuz 2000-Ocak 2001 tarihleri arasında AMİ tanısıyla yatırılıp trombolitik ttedavi uygulanan 22 hasta çalışmaya alındı.Hastaların yaş ortalaması 58±11, yaş aralığı 40-76 idi. Hastalara 5-10.günler arasında koroner anjiyoğrafi yapıldı. TIMI akım derecesi ve TFC değeri saptandı. Koroner anjiyoğrafi sonrasında intrakoroner SPECT yapıldı. 48 saat sonra SPECT görüntüleme intravenöz olarak tekrarlandı. İV SPECT grubundan 4 hasta ve İC SPECT grubundan 4 hasta teknik nedenlerle çıkarıldı. TIMI akımın 3'ün altında olması anjiyoğrafik , TIMI akım 3'e eşit olmasına karşın İV SPECT'de pefüzyonun yokluğu sintigrafik no-reflow fenomeni olarak kabul edildi. Tüm hastalarda no-reflow oranı %61, TIMI akım derecesi 3 olanlarda %41 olarak saptandı. No-reflow fenomeni anteriyor Mİ hastalarda inferiyor Mİ'lü hastalara göre daha sıktı (p=0,04). No-reflow'u olan hastalarda ekokardiyografik duvar hareket skoru indeksi daha yüksek saptandı (p=0.001).Anjiyografik olarak TIMI 3 akım saptanan hastalarda no-reflow fenomeni belirlemede TFC metodunun yaralı olduğu görüldü ( p=0.045). Anjiyografik olarak no-reflow fenomenini saptamada TFC metodunun, TIMI akım sınıflamasından daha üstün oldığu ve TIMI akım derecesi 3 olan hastalarda no-reflow 'u saptamada kullanılabileceği sonucuna varıldı.

URI

http://libra.omu.edu.tr/tezler/35453.pdf
https://hdl.handle.net/20.500.12712/32407

Collections

  • Uzmanlık Tez Koleksiyonu [58]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
@mire NV
 

 




| Policy | Guide | Contact |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Advanced Search

sherpa/romeo

Browse

All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsTypeLanguageDepartmentCategoryPublisherAccess TypeInstitution AuthorThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsTypeLanguageDepartmentCategoryPublisherAccess TypeInstitution Author

My Account

LoginRegister

Statistics

View Google Analytics Statistics

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Policy || Library || Ondokuz University || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs University, Samsun, Turkey
If you find any errors in content, please contact:

Creative Commons License
Ondokuz University Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.