• Türkçe
    • English
  • English 
    • Türkçe
    • English
  • Login
View Item 
  •   DSpace Home
  • Enstitüler
  • Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  • Beden Eğitimi ve Spor Ana Bilim Dalı
  • Yüksek Lisans Tez Koleksiyonu
  • View Item
  •   DSpace Home
  • Enstitüler
  • Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  • Beden Eğitimi ve Spor Ana Bilim Dalı
  • Yüksek Lisans Tez Koleksiyonu
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Takım sporları ve bireysel sporlar yapan sporcuların saldırganlık düzeylerinin incelenmesi / Büket Çobanoğlu Güner; Danışman Erkut Tutkun

Date

2006

Author

Çobanoğlu Güner, Buket

Metadata

Show full item record

Abstract

Bu çalışmanın amacı, takım ve bireysel spor yapan oyuncuların saldrganlık düzeylerini, cinsiyet faktörü ile birlikte incelemektir. Bireylerin saldırganlık türlerini ölçmek için İpek İlter Kiper taraf ndan geliştirilen saldırganlık envanteri kullanılmıştır. Araştırmaya 93 bayan, 147 erkek olmak üzere toplam 240 sporcu katılmıştır. Bu çalışmanın analizinde elde edilen verilerin her bir alt test puanları için tek yönlü varyans analizi ve bağımsız gruplar arası T testi tekniklerine başvurulmuştur. Verilerin analizi SPSS paket programında gerçekleştirilmiştir.Ferdi sporlar (tekvando, güreş yüzme), ve takım sporlarının (basketbol, futbol, voleybol) saldırganlık türleriyle olan ilişkilerine bakıldığında gruplar arasında yıkıcı saldırganlık, edilgen saldırganlık ve genel saldırganlık arasında istatistiksel olarak anlamlı bir farklılık tespit edilmiştir (p[0.05). Cinsiyet açısından bakıldığında bayan sporcularla erkek sporcular arasında istatistiksel açıdan anlamlı bir farklılık tespit edilmemiştir (p]0.05). Takım ve bireysel spor yapan erkek sporcular karşılaştırıldığında ise; yıkıcı saldırganlık, edilgen saldırganlık ve genel saldırganlık arasında istatistiksel açıdan anlamlı bir farklılık saptanmıştır (p[0.05). Spor branşlarının kendi aralarında karşılaştırılmasında ise; güreş ve tekvando sporu yapanların yıkıcı saldırganlık envanteri alt ölçeği yüksek değerde olduğu saptanmıştır. Atılganlık envanteri alt ölçeğinde ise; en yüksek puan güreş, basketbol ve yüzme branşlarında saptanmıştır. Edilgen saldırganlık envanteri alt ölçeğinde ise en yüksek değer güreş, tekvando branşlarında saptanmıştır. Genel saldırganlık envanteri alt ölçeğinde ise en yüksek değer güreş ve tekvando branşlarında saptanmıştır.

URI

http://libra.omu.edu.tr/tezler/17074.pdf
https://hdl.handle.net/20.500.12712/29369

Collections

  • Yüksek Lisans Tez Koleksiyonu [155]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
@mire NV
 

 




| Policy | Guide | Contact |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Advanced Search

sherpa/romeo

Browse

All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsTypeLanguageDepartmentCategoryPublisherAccess TypeInstitution AuthorThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsTypeLanguageDepartmentCategoryPublisherAccess TypeInstitution Author

My Account

LoginRegister

Statistics

View Google Analytics Statistics

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Policy || Library || Ondokuz University || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs University, Samsun, Turkey
If you find any errors in content, please contact:

Creative Commons License
Ondokuz University Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.