• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Enstitüler
  • Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  • Tarla Bitkileri Ana Bilim Dalı
  • Yüksek Lisans Tez Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Enstitüler
  • Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  • Tarla Bitkileri Ana Bilim Dalı
  • Yüksek Lisans Tez Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Samsun ekolojik şartlarında yetiştirilen bazı ekmeklik buğday çeşitlerinde verim, verim unsurları ve kalite kriterlerinin belirlenmesi üzerine bir araştırma / Handan Anıl; Danışman Coşkun Köycü.

Tarih

2000

Yazar

Anıl, Handan

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

Bu araştırma, Samsun ekolojik şartlarında yetiştirilen 15 ekmeklik buğday çeşitinde verim,verim unsurları ve kalite kriterlerini belirlemek amacı ile Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü arazilerinde 1996-1997 ve 1997-1998 yıllarında yürütülmüştür.Tesadüf blokları deneme deseninde 3 tekrarlamalı olarak yürütülen bu araştırmada buğday materyalı olarak Kutluk,Sultan,Kırgız,Pehlivan,Murat 1,Kate A-1 Prostor, Seyhan-95, Doğankent -1,Yüreğir-89 , Basribey-95, Kaşifbey-95,Cumhuriyet-75, Kaklıç-88, Gün-91 çeşitleri kullanılmıştır. Araştırmada morfolojik özelliklerden ; bitki boyu,bayrak yaprak ayası boyu , başak uzunluğu , verim komponentlerinden başaktaki tane ağırlığı , metrekaredeki başak sayısı ; ayrıca hasat indeksi ve tane verimi ile , kalite kriterlerinden ; 1000 tane ağırlığı , hektolitre ağırlığı , ham protein oranı , Zeleny sedimantasyon değeri , gluten oranı incelenmiştir. Araştırma sonucu, en yüksek tane verimi Kate A-1 (507.5 kg/da), Yüreğir-89 (505.8 kg/da) ve Seyhan -95 ( 498.7 kg/da ) çeşitlerinden , en yüksek ham protein oranı Murat-1 (%13.90) çeşidinden , Zeleny sedimantasyon değeri Gün -91(38.5 ml ) çeşidinden , gluten oranı ise Murat-1 (%44.35) çeşidinden elde edilmiştir. Buğday çeşitlerinin verim ile bazı unsurları arasında negatif ilişkiler saptanması , verim ile diğer karakterler arasındaki ilişkilerin yıllara ve çeşitlere göre değişebileceğini göstermiştir. Kalite özelliklerinde ise , ham protein oranı ile Zeleny sedimantasyon değeri ve gluten oranı arasında önemli ve pozitif ilişkiler bulunmuştur.

Bağlantı

http://libra.omu.edu.tr/tezler/35561.pdf
https://hdl.handle.net/20.500.12712/28192

Koleksiyonlar

  • Yüksek Lisans Tez Koleksiyonu [158]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Kütüphane || Ondokuz Mayıs Üniversitesi || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.