• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Enstitüler
  • Öksüz Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Enstitüler
  • Öksüz Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Karadeniz'de gökkuşağı alabalığı (Oncorhynchus mykiss W.1792) yetiştiriciliğinde kullanılan pelet ve ekstrüde yemlerin gelişmeye etkisine ilişkin bir araştırma / Seval Bahadır Koca; Danışman Muammer Erdem.

Tarih

1998

Yazar

Koca, Seval Bahadır

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

Bu denemede Karadeniz'de gökkuşağı alabalıkları (Oncorhynchus mykiss W. 1792) üzerinde iki farklı teknoloji (ekstrüde ve pelet yem teknolojisi) ile üretilmiş yemlerin balıkların gelişmeleri üzerine yaptıkları etkiler incelenmiştir. Denizde, dört kafesle yürütülen bu araştırmada, her bir kafese ortalama ağırlıkları 274 g civarında olan 100 adet gökkuşağı alabalığı stoklanmış ve gruplara canlı ağırlığın %1.5 oranında ekstrüde yem (E1 grubuna), canlı ağırlığın %1.5 oranında pelet yem (P1 grubuna), doyuncaya kadar ekstrüde yem (E2 grubuna) ve doyuncaya kadar pelet yem (P2 grubuna) olarak yemleme yapılmıştır. Deneme sonunda gruplardan elde edilen canlı ağırlık ortalamaları E1 grubu için 401.94+7.16 g, P1 grubu için 377.70+7.08g, E2 grubu için 476.10+8.37 g ve P2 grubu için 443.81+9.14 g olarak saptanmıştır. Deneme sonu ortalama canlı ağırlıklar arasında fark olup olmadığı t-testi ile incelenmiştir. Karşılaştırma yapılan grupların analiz sonuçlarına göre; E1 grubu ile P1 grubu, E2 grubu ile P2 grubu, E1 grubu ile E2 grubu ve P1 grubu ile p2 grubu arasındaki farklar istatistiksel olarak önemli bulunmuştur. (P küçüktür 0.05). Grupların sırasıyla yem değerlendirme sayıları, 1.62, 2.03, 2.01 ve 2.36, kondüsyon faktörleri değerleri 1.35, 1.26, 1.43 ve 1.31 olarak belirlenmiştir. araştırma sonunda balıklar üzerinde yapılan kesim ve kimyasal analiz sonuçlarından faydalanarak, balıkların hepatosomatik indeks, karaciğer ağırlığının toplam iç organ ağırlığına oranı, iç organ yağ birikimi, toplam iç organ oranı ve et oranı saptanmıştır.

Bağlantı

http://libra.omu.edu.tr/tezler/31238.pdf
https://hdl.handle.net/20.500.12712/27830

Koleksiyonlar

  • Öksüz Koleksiyonu [714]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Kütüphane || Ondokuz Mayıs Üniversitesi || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.