• Türkçe
    • English
  • English 
    • Türkçe
    • English
  • Login
View Item 
  •   DSpace Home
  • Enstitüler
  • Öksüz Koleksiyonu
  • View Item
  •   DSpace Home
  • Enstitüler
  • Öksüz Koleksiyonu
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Karadeniz'de gökkuşağı alabalığı (Oncorhynchus mykiss W.1792) yetiştiriciliğinde kullanılan pelet ve ekstrüde yemlerin gelişmeye etkisine ilişkin bir araştırma / Seval Bahadır Koca; Danışman Muammer Erdem.

Date

1998

Author

Koca, Seval Bahadır

Metadata

Show full item record

Abstract

Bu denemede Karadeniz'de gökkuşağı alabalıkları (Oncorhynchus mykiss W. 1792) üzerinde iki farklı teknoloji (ekstrüde ve pelet yem teknolojisi) ile üretilmiş yemlerin balıkların gelişmeleri üzerine yaptıkları etkiler incelenmiştir. Denizde, dört kafesle yürütülen bu araştırmada, her bir kafese ortalama ağırlıkları 274 g civarında olan 100 adet gökkuşağı alabalığı stoklanmış ve gruplara canlı ağırlığın %1.5 oranında ekstrüde yem (E1 grubuna), canlı ağırlığın %1.5 oranında pelet yem (P1 grubuna), doyuncaya kadar ekstrüde yem (E2 grubuna) ve doyuncaya kadar pelet yem (P2 grubuna) olarak yemleme yapılmıştır. Deneme sonunda gruplardan elde edilen canlı ağırlık ortalamaları E1 grubu için 401.94+7.16 g, P1 grubu için 377.70+7.08g, E2 grubu için 476.10+8.37 g ve P2 grubu için 443.81+9.14 g olarak saptanmıştır. Deneme sonu ortalama canlı ağırlıklar arasında fark olup olmadığı t-testi ile incelenmiştir. Karşılaştırma yapılan grupların analiz sonuçlarına göre; E1 grubu ile P1 grubu, E2 grubu ile P2 grubu, E1 grubu ile E2 grubu ve P1 grubu ile p2 grubu arasındaki farklar istatistiksel olarak önemli bulunmuştur. (P küçüktür 0.05). Grupların sırasıyla yem değerlendirme sayıları, 1.62, 2.03, 2.01 ve 2.36, kondüsyon faktörleri değerleri 1.35, 1.26, 1.43 ve 1.31 olarak belirlenmiştir. araştırma sonunda balıklar üzerinde yapılan kesim ve kimyasal analiz sonuçlarından faydalanarak, balıkların hepatosomatik indeks, karaciğer ağırlığının toplam iç organ ağırlığına oranı, iç organ yağ birikimi, toplam iç organ oranı ve et oranı saptanmıştır.

URI

http://libra.omu.edu.tr/tezler/31238.pdf
https://hdl.handle.net/20.500.12712/27830

Collections

  • Öksüz Koleksiyonu [714]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
@mire NV
 

 




| Policy | Guide | Contact |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Advanced Search

sherpa/romeo

Browse

All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsTypeLanguageDepartmentCategoryPublisherAccess TypeInstitution AuthorThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsTypeLanguageDepartmentCategoryPublisherAccess TypeInstitution Author

My Account

LoginRegister

Statistics

View Google Analytics Statistics

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Policy || Library || Ondokuz University || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs University, Samsun, Turkey
If you find any errors in content, please contact:

Creative Commons License
Ondokuz University Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.