• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Enstitüler
  • Öksüz Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Enstitüler
  • Öksüz Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Balık dumanlama teknolojisinde çeşitli faktörlerin kalite ve dayanma sürelerine etkileri / Yalçın Kaya; Danışman İbrahim Erkoyuncu.

Tarih

1994

Yazar

Kaya, Yalçın

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

Bu araştırmada alabalık,palamut,salmon ve tirsi balıkları dumanlanmadan soğuk ve sıcak dumanlanarak oda sıcaklığında (+18°C),buzdolabında (+4°C) ve derin dondurucuda (-18°C) muhafaza edilerek dayanma süreleri belirlenmiştir. Araştırma sonucunda ; dumanlanmadan oda sıcaklığında muhafaza edilen alabalık,palamut,salmon ve tirsi balığının 2 günde , soğuk dumanlanarak oda sıcaklığında muhafaza edilen alabalık, palamut, salmon ve tirsi balığın 3 günde , sıcak dumanlanarak oda sıcaklığında muhafaza edilen alabalık, palamut, salmon ve tirsi balığının 4 günde bozulduğu saptanmıştır. Buzdolabında muhafaza edilen dumanlanmamış soğuk ve sıcak dumanlanmış alabalık sırasııyla 5,12,14 günde bozulmaktadır. Buzdolabında muhafaza edilen dumanlanmamış soğuk ve sıcak dumanlanmış palamut sırasıyla 5,10,13 günde bozulmaktadır. Dumanlanmadan soğuk ve sıcak dumanlanarak derin dondurucuda muhafaza edilen palamut 60. günde bile tazeliğini korumaktadır. Buzdolabında muhafaza edilen dumanlanmamış soğuk ve sıcak dumanlanmış salmon sırasıyla 6,13,16 günde bozulmaktadır. Buzdolbında muhafaza edilen dumanlanmamış soğuk ve sıcak dumanlanmış tirsi sırasıyla 5,11,13 günde bozulmaktadır. Dumanlanmadan soğuk ve sıcak dumanlanarak derin dondurucuda muhafaza edilen tirsi 60. günde tazeliğini korumaktadır. Dumanlanmadan soğuk ve sıcak dumanlanarak derin dondurucuda muhafaza edilen alabalık ve salmon 50. günde tazeliğini korumaktadır.

Bağlantı

http://libra.omu.edu.tr/tezler/36249.pdf
https://hdl.handle.net/20.500.12712/27750

Koleksiyonlar

  • Öksüz Koleksiyonu [714]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Kütüphane || Ondokuz Mayıs Üniversitesi || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.