• Türkçe
    • English
  • English 
    • Türkçe
    • English
  • Login
View Item 
  •   DSpace Home
  • Enstitüler
  • Öksüz Koleksiyonu
  • View Item
  •   DSpace Home
  • Enstitüler
  • Öksüz Koleksiyonu
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Balık dumanlama teknolojisinde çeşitli faktörlerin kalite ve dayanma sürelerine etkileri / Yalçın Kaya; Danışman İbrahim Erkoyuncu.

Date

1994

Author

Kaya, Yalçın

Metadata

Show full item record

Abstract

Bu araştırmada alabalık,palamut,salmon ve tirsi balıkları dumanlanmadan soğuk ve sıcak dumanlanarak oda sıcaklığında (+18°C),buzdolabında (+4°C) ve derin dondurucuda (-18°C) muhafaza edilerek dayanma süreleri belirlenmiştir. Araştırma sonucunda ; dumanlanmadan oda sıcaklığında muhafaza edilen alabalık,palamut,salmon ve tirsi balığının 2 günde , soğuk dumanlanarak oda sıcaklığında muhafaza edilen alabalık, palamut, salmon ve tirsi balığın 3 günde , sıcak dumanlanarak oda sıcaklığında muhafaza edilen alabalık, palamut, salmon ve tirsi balığının 4 günde bozulduğu saptanmıştır. Buzdolabında muhafaza edilen dumanlanmamış soğuk ve sıcak dumanlanmış alabalık sırasııyla 5,12,14 günde bozulmaktadır. Buzdolabında muhafaza edilen dumanlanmamış soğuk ve sıcak dumanlanmış palamut sırasıyla 5,10,13 günde bozulmaktadır. Dumanlanmadan soğuk ve sıcak dumanlanarak derin dondurucuda muhafaza edilen palamut 60. günde bile tazeliğini korumaktadır. Buzdolabında muhafaza edilen dumanlanmamış soğuk ve sıcak dumanlanmış salmon sırasıyla 6,13,16 günde bozulmaktadır. Buzdolbında muhafaza edilen dumanlanmamış soğuk ve sıcak dumanlanmış tirsi sırasıyla 5,11,13 günde bozulmaktadır. Dumanlanmadan soğuk ve sıcak dumanlanarak derin dondurucuda muhafaza edilen tirsi 60. günde tazeliğini korumaktadır. Dumanlanmadan soğuk ve sıcak dumanlanarak derin dondurucuda muhafaza edilen alabalık ve salmon 50. günde tazeliğini korumaktadır.

URI

http://libra.omu.edu.tr/tezler/36249.pdf
https://hdl.handle.net/20.500.12712/27750

Collections

  • Öksüz Koleksiyonu [714]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
@mire NV
 

 




| Policy | Guide | Contact |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Advanced Search

sherpa/romeo

Browse

All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsTypeLanguageDepartmentCategoryPublisherAccess TypeInstitution AuthorThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsTypeLanguageDepartmentCategoryPublisherAccess TypeInstitution Author

My Account

LoginRegister

Statistics

View Google Analytics Statistics

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Policy || Library || Ondokuz University || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs University, Samsun, Turkey
If you find any errors in content, please contact:

Creative Commons License
Ondokuz University Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.