• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Enstitüler
  • Öksüz Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Enstitüler
  • Öksüz Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Çeşitli şekillerde işlenen midyelerin (mytilus galloprovincialis lamarck, 1819) soğuk ve donmuş depolanması sırasında duyusal, kimyasal ve mikrobiyolojik kalitelerinin belirlenmesi / Nilgün Kaba; Danışman İbrahim Erkoyuncu.

Tarih

2004

Yazar

Kaba, Nilgün

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

Bu araştırmada, hava akımlı dondurucuda -40oC'de dondurularak -29oC'de bozuluncaya kadar depolanan midyelerde, ağırlık kaybı ve diğer kalite özellikleri üzerine, depolama süresinin, haşlama işleminin, sodyum tripolifosfat çözeltisi ile muamelenin etkisi, kimyasal ve duyusal tazelik kontrol yöntemleri ile belirlenmiştir. +4oC'de soğuk ortamda bozuluncaya kadar depolanan midyelerdeki bazı kalite özellikleri üzerine, depolama süresinin, haşlama işleminin, potasyum sorbat çözeltisi ile muamelenin etkisi ise, kimyasal, mikrobiyolojik ve duyusal tazelik kontrol yöntemleri ile belirlenmiştir. Donmuş depolama boyunca, Toplam Uçucu Bazik Azot (TVB-N) miktarı, Trimetilamin Azot (TMA-N) miktarı ve ağırlık kaybı değerleri artış göstermiş, bu artışlarda, depolama süresinin, haşlama işleminin ve sodyum tripolifosfat çözeltisi ile muamelenin etkisi önemli bulunmuştur (P[0.05). Soğuk depolama boyunca, Toplam Uçucu Bazik Azot (TVB-N) miktarı, Trimetilamin Azot (TMA-N) miktarı, Toplam Mezofilik Aerobik Bakteri Sayısı ve Maya ve Küf Sayısı değerleri artış göstermiş, Toplam Koliform Bakteri Sayısı ve Escherichia coli sayısı değerleri ise azalmıştır. Toplam Uçucu Bazik Azot (TVB-N) miktarı, Trimetilamin Azot (TMA-N) miktarı, Toplam Mezofilik Aerobik Bakteri Sayısı, Maya ve Küf sayısı, Toplam Koliform Bakteri Sayısı ve Escherichia coli Sayısı üzerine, depolama süresinin, haşlama işleminin ve potasyum sorbat çözeltisi ile muamelenin etkisi önemli bulunmuştur (P[0.05). Kimyasal ve mikrobiyolojik tazelik kontrol yöntemleri sonucunda, donmuş depolanan midye örneklerinin raf ömrü 9 ay, soğuk depolanan katkısız midye örneklerinin raf ömrü 4 gün, katkılı midye örneklerinin raf ömrü ise 6 gün olarak tespit edilmiştir. Duyusal tazelik kontrol yöntemleri sonucunda ise, donmuş depolanan midye örneklerinin raf ömrü 7 ay, soğuk depolanan katkısız midye örneklerinin raf ömrü 2 gün, katkılı midye örneklerinin raf ömrü ise 4 gün olarak tespit edilmiştir.

Bağlantı

http://libra.omu.edu.tr/tezler/23140.pdf
https://hdl.handle.net/20.500.12712/27735

Koleksiyonlar

  • Öksüz Koleksiyonu [714]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Kütüphane || Ondokuz Mayıs Üniversitesi || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.