• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Enstitüler
  • Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  • Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  • Yüksek Lisans Tez Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Enstitüler
  • Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  • Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  • Yüksek Lisans Tez Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Samsun'da tüketilen hıyar turşularının bileşimi / Esra Cingöz; Danışman Mustafa Evren

Tarih

2005

Yazar

Cingöz, Esra

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

Bu araştırma Samsun piyasasında satışa sunulan ve ev ölçeğinde üretilen hıyar turşularının bileşimini saptamak amacıyla Ekim 2004-Mart 2005 tarihleri arasında yapılmıştır. Analizde kullanılan piyasa turşularının 9 tanesi teneke ambalaj materyali ile açık olarak satışa sunulan, 8 tanesi poşet ambalaj materyali içinde satışa sunulan, 14 tanesi kavanoz ambalaj materyali içinde satışa sunulan hıyar turşusu olup toplamda 31 adet piyasa turşusu analiz edilmiştir. Ev ölçeğinde üretilip analiz edilen hıyar turşuları ise 9 adettir. Böylece çalışmada toplam 40 adet örnek kullanılmıştır.Kavanoz ambalaj materyali içinde bulunan hıyar turşularında brüt ağırlık, net ağırlık, tepe boşluğu, doldurma oranı, süzme ağırlığı ve net ağırlıkta süzme ağırlığı analizleri yapılmıştır. Piyasadan satın alınan teneke turşu, poşet turşu, kavanoz turşu ve evlerden toplanan hıyar turşularının tümünde fiziksel olarak en-boy ölçümü, renk analizi ve havaya duyarlılık analizleri yapılmıştır. Turşuların salamuralarında asitlik, pH, uçucu asit, uçmayan asit, tuz ve şeker, kuru madde, ve C vitamini analizleri; katı kısımlarında ise asitlik, pH, tuz, kuru madde ve şeker analizleri yapılmıştır. Kavanoz turşuların net ağırlıkta süzme ağırlığı oranları TS 11112 standardına uygun bulunmamıştır.Ev turşularının uçucu asit miktarı diğer turşu gruplarına göre daha düşük (p[0.01), uçmayan asit miktarı ise daha yüksek (p[0.01) bulunmuştur. Bu sonuçlar ev turşularının doğal fermentasyonla oluştuğunun bir göstergesidir.

Bağlantı

http://libra.omu.edu.tr/tezler/17147.pdf
https://hdl.handle.net/20.500.12712/26749

Koleksiyonlar

  • Yüksek Lisans Tez Koleksiyonu [113]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Kütüphane || Ondokuz Mayıs Üniversitesi || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.