• Türkçe
    • English
  • English 
    • Türkçe
    • English
  • Login
View Item 
  •   DSpace Home
  • Enstitüler
  • Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  • Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  • Yüksek Lisans Tez Koleksiyonu
  • View Item
  •   DSpace Home
  • Enstitüler
  • Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  • Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  • Yüksek Lisans Tez Koleksiyonu
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Düşük enerjili kek üretiminde yağ yerine geçen maddelerin kullanımı / Hacer Ceyhan; Danışman A. Faik Koca.

Date

2002

Author

Ceyhan, Hacer

Metadata

Show full item record

Abstract

Bu araştırmada, yağ yerine geçen madde olarak protein kaynaklı Simplesse ve karbonhidrat kaynaklı Polidekstroz ve bunların karışımı kullanılarak normal ve kepekli un olmak üzere iki farklı un tipinde düşük enerjili kek üretilmiş ve kontrol kekleri ile enerjisi düşük kekler fonksiyonel ve duyusal özellikler açısından karşılaştırılmıştır. Araştırma sonuçları, kontrol kekleri ile enerjisi düşük kekler arasında duyusal özellikler açısından fark bulunmadığını, ancak yağ yerine geçen madde kullanılarak yağı azaltılan keklerin fonksiyonel özelliklerinin kontrol keklerinden daha iyi olduğunu göstermiştir. Araştırma bulgularına dayanarak, enerji değerininin azaltılmasında, yağ yerine geçen madde tipleri arasında önemli bir farklılık olmamasına rağmen; duyusal özellikler açısından Polidekstroz, fonksiyonel özellikler açısından ise Simplesse ve karışımın daha iyi sonuçlar verdiğini söylemek mümkündür.

URI

http://libra.omu.edu.tr/tezler/39369.pdf
https://hdl.handle.net/20.500.12712/26740

Collections

  • Yüksek Lisans Tez Koleksiyonu [113]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
@mire NV
 

 




| Policy | Guide | Contact |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Advanced Search

sherpa/romeo

Browse

All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsTypeLanguageDepartmentCategoryPublisherAccess TypeInstitution AuthorThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsTypeLanguageDepartmentCategoryPublisherAccess TypeInstitution Author

My Account

LoginRegister

Statistics

View Google Analytics Statistics

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Policy || Library || Ondokuz University || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs University, Samsun, Turkey
If you find any errors in content, please contact:

Creative Commons License
Ondokuz University Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.