• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Enstitüler
  • Öksüz Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Enstitüler
  • Öksüz Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Bulgur yapımında farklı buğday çeşitleri, pişirme yöntemleri ve kurutma sıcaklıklarının ürün kalitesi üzerine etkisi / Münir Anıl; Danışman Ahmet Faik Koca.

Tarih

1994

Yazar

Anıl, Münir

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

Bu çalışmada bulgur yapımında buğday çeşitleri pişirme yöntemleri ve kurutma sıcaklıklarının ürün kalitesi üzerine etkileri araştırılarak en uygun üretim yönteminin belirlenmesi amaçlanmıştır. Araştrmada değişik şekilde 18 bulgur örneği üretilerek bu örneklerde fiziksel ,kimyasal ve duygusal özellikler tesbit edilmiştir. Elde edilen sonuçlara göre; kül,yağ nişasta,ekmeklik buğday bulgurlarında ,protein, tane sertliği, durum-II buğdayı bulgurlarında hektolitre ağırlığı toplam bulgur verimi pilavlık bulgur verimi ekmeklik ve durum-I buğdayı bulgurlarında daha yüksek bulunmuştur. Duyusal özellikler yönünden ise en iyi sonucu durum-I ve durum-II buğdaylarından elde edilen bulgurlar vermiştir. Kül, protein ,nişasta miktarı ve duyusal özellik puanları geleneksel pişirmeyle elde edilen bulgurlarda daha yüksek bulunurken en yüksek toplam bulgur verimi otoklav-II yöntemiyle pişirilen bulgurlarda elde edilmiştir. Hektolitre ağırlığında ise en yüksek değer otoklav-I yöntemiyle pişirilen bulgurlarda tesbit edilmiştir. Hektolitre ağırlığı 50 °C da kurutulan bulgurlarda yağ miktarı ise 70 °C da kurutulan bulgurlarda daha yüksek bulunmuştur.

Bağlantı

http://libra.omu.edu.tr/tezler/36289.pdf
https://hdl.handle.net/20.500.12712/26624

Koleksiyonlar

  • Öksüz Koleksiyonu [714]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Kütüphane || Ondokuz Mayıs Üniversitesi || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.