• Türkçe
    • English
  • English 
    • Türkçe
    • English
  • Login
View Item 
  •   DSpace Home
  • Enstitüler
  • Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  • Biyoloji Ana Bilim Dalı
  • Yüksek Lisans Tez Koleksiyonu
  • View Item
  •   DSpace Home
  • Enstitüler
  • Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  • Biyoloji Ana Bilim Dalı
  • Yüksek Lisans Tez Koleksiyonu
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Parazitoit venturia canescens (Ggavenhorst) (hymenoptera : Ichneumonidae) ile parazitlenen, konak ephestia kuehniella (zeller) (lepidoptera : pyralidae) Larvalarının hemolenfindeki toplam protein lipit ve karbohidrat miktarı üzerine parazitlenme sonrası geçen süre ve sıcaklığın etkileri / Ali Boz; Danışman Adem Gülel

Date

2006

Author

Boz, Ali

Metadata

Show full item record

Abstract

Denemeler üç farklı sıcaklıkta (18, 25 ve 32 ºC), %65±5 bağıl nem ve sürekli aydınlık içeren laboratuar şartlarında yapılmıştır.Parazitoit Venturia canescens (Gravenhorts) (Hymenoptera: Ichneumonidae) ile parazitlenen un güvesi Ephestia kuehniella (Zeller) (Lepidoptera: Pyralidae) larvalarının hemolenfindeki total protein,lipit ve karbonhidrat miktarlarındaki değişmeler larvanın parazitlenmesinden sonra geçen süreye (1,5 ve 8 gün) ve sıcaklığa (18, 25 ve 32 ºC ) bağlı olarak incelendi.Total protein lipid ve karbonhidrat miktarlarının belirlenmesinde kolorimetrik yöntemler kullnaılmıştır.V.canescens tarafından parazitlenen un güvesi larvalarının hemolenf protein,lipid ve karbonhidrat miktarları zamana ve sıcaklığa bağlı olarak değişmiştir.Parazitlenen konak larvalarında parazitlenmeden sonra geçen süreye ve sıcaklığa bağlı olarak hemolenfteki toplam protein konsantrasyonunun arttığı tespit edildi.Hemolenfteki toplam protein miktarı larval gelişim süresince artmıştır.Buna karşın konak hemolenfindeki lipit ve karbonhidrat miktarlar5ı parazitoidin larval gelişim döneminde azalmıştır.Bu sonuçlar V.canescens tarafından parazitlenen konak E.kuehniella larvalarının hemolenfinde incelenen tüm maddelerde sıcaklığa ve parazitlenme sonrası geçen süreye bağlı olarak önemli değişimlerin olduğunu göstermektedir.

URI

http://libra.omu.edu.tr/tezler/16864.pdf
https://hdl.handle.net/20.500.12712/25943

Collections

  • Yüksek Lisans Tez Koleksiyonu [277]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
@mire NV
 

 




| Policy | Guide | Contact |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Advanced Search

sherpa/romeo

Browse

All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsTypeLanguageDepartmentCategoryPublisherAccess TypeInstitution AuthorThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsTypeLanguageDepartmentCategoryPublisherAccess TypeInstitution Author

My Account

LoginRegister

Statistics

View Google Analytics Statistics

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Policy || Library || Ondokuz University || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs University, Samsun, Turkey
If you find any errors in content, please contact:

Creative Commons License
Ondokuz University Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.