• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Enstitüler
  • Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  • Bitki Koruma Ana Bilim Dalı
  • Yüksek Lisans Tez Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Enstitüler
  • Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  • Bitki Koruma Ana Bilim Dalı
  • Yüksek Lisans Tez Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Samsun'da mısır ekim alanlarındaki yabancı ot florasının belirlenmesi ve mısır ve soya'nın karışık ekim sisteminde domuz pıtrağı (Xanthium strumarium L.)'nın verime etkisi / Aynur Özduman; Danışman Hüsrev Mennan

Tarih

2005

Yazar

Özduman, Aynur

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

2003-2004 yılları arasında yürütülen bu çalışmanın amacı, Samsun ili mısır ekim alanlarında görülen yabancı ot türlerinin belirlenmesi ve domuz pıtrağının (Xanthium strumarium L.) farklı yoğunluklarının mısır ve soyanın karışık ekimine etkisinin belirlenmesidir.Yapılan 138 sürvey çalışması sonucunda 18 farklı familyaya ait 31 yabancı ot türü saptanmıştır.Saptanan bu türlerden 4 tanesi monokotiledon, 26 tanesi dikotiledon ve 1 tanesi ise tohumsuz bitkidir. Rastlama sıklığı açısından %90.57 oranıyla domuz pıtrağı (X.strumarium) ilk sırayı alırken bunu %89.85 ile tarla sarmaşığı (Convolvulus arvensis L.), %81.15 ile köpek üzümü (Solanum nigrum L.), %79.71 ile sirken (Chenopodium album L.), %78.99 ile şeytan elması (Datura stramonium L.) ve %78.98 ile imam pamuğu (Abutilon theophrastii Medik.) takip etmiştir.Mısırın soya fasülyesi ile karışık ekimi ürünlerin kapama ekimlerine göre LER değeri açısından karşılaştırıldığında daha avantajlı bulunmuştur.2003-2004 yılında mısır-soya için LER değeri 1.05, 1.22 olarak kapama ekim değerlerinden yüksek olduğu saptanmıştır.Domuz pıtrağının (X.strumarium) farklı yoğunlukları ile ortalama verim kayıpları regrasyona tabi tutulduğunda yabancı ot yoğunluğu arttıkça verimde linear bir azalma meydana geldiği belirlenmiştir.Buna göre mısır için ürün kaybı denklemi y=3.6156x + 34.555, soya için y=1.6113x + 28.28 şeklinde elde edilmiştir.

Bağlantı

http://libra.omu.edu.tr/tezler/17129.pdf
https://hdl.handle.net/20.500.12712/25566

Koleksiyonlar

  • Yüksek Lisans Tez Koleksiyonu [107]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Kütüphane || Ondokuz Mayıs Üniversitesi || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.