• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

The effects of slaughter age on carcass traits

Tarih

1997

Yazar

Sarica, M

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

The aim of this study was to determine the slaughter age on the dressing percentage, carcass weight and carcass composition. Ross PM, hybrid broilers were slaughtered at 35, 42, 49, 56 and 63 days of age. Randomly selected 25-30 male and female broilers were slaughtered and, slaugheter weights, dressing percentage, abdominal fat, thigh percentage, breast percentage, back percentage, wing percentage and edible inner organ percentage of total carcass were determined. Dressing percentages at the slaughter ages were found 69.65 +/- 0.24%, 72.72 +/- 0.21%, 74.15 +/- 0.21%, 75.58 +/- 0.28% and 77.06 +/- 0.28% (P<0.05): edible inner organs 6.59 +/- 0.10%, 6.18 +/- 0.09%, 5.37 +/- 0.09%, 4.75 +/- 0.11% and 4.42 +/- 0.11% (P<0.05); abdominal fat as a percentage of live weight 2.61 +/- 0.16%, 2.83 +/- 0.14%, 3.20 +/- 0.14%, 4.18 +/- 0.18% and 4.58 +/- 0.18% (P<0.05); thigh percentages 30.51 +/- 0.16%, 29.67 +/- 0.14%, 29.74 +/- 0.14%, 29.21 +/- 0.18% and 28.85 +/- 0.18% (P<0.05); breast percentages 29.75 +/- 0.32%, 29.74 +/- 0.25%, 29.53 +/- 0.25%, 29.49 +/- 0.32% and 29.46 +/- 0.32% (P<0.05): wing percentages 11.89 +/- 0.13%, 11.69 +/- 0.11%, 11.48 +/- 0.11%, 10.95 +/- 0.15% and 10.49 +/- 0.15% (P<0.05); back percentages 20.04 +/- 0.24%, 18.05 +/- 0.22%, 18.74 +/- 0.22%, 18.35 +/- 0.28% and 19.29 +/- 0.28% (P<0.05); neck percentages 6.22 +/- 0.12%, 7.60 +/- 0.11%, 7.72 +/- 0.11%, 7.76 +/- 0.14% and 8.10 +/- 0.14% (P<0.05) for 35, 42, 49, 56 and 63 days of slaughter age, respectively. Abdominal fat, breast and wing percentages were found higher in femeles than males, but thigh percentages were found highest in males.

Kaynak

Turkish Journal of Veterinary & Animal Sciences

Cilt

21

Sayı

5

Bağlantı

https://hdl.handle.net/20.500.12712/22684

Koleksiyonlar

  • Makale Koleksiyonu [46]
  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [14046]
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [4706]
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [12971]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Kütüphane || Ondokuz Mayıs Üniversitesi || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.