• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Some Microbiological and Pysico-Chemical Quality of Turkish Sucuk (Sausage)

Tarih

2009

Yazar

Siriken, Belgin
Cadirci, Ozgur
Inat, Gokhan
Yenisey, Cigdem
Serter, Mukadder
Ozdemir, Mehmet

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

In this study, a total of 100 Turkish sucuk samples were analyzed for pysico-chemical and microbiological quality. The maximum levels of moisture, fat and pH limited by Turkish food regulation are 40, 40% Fresh Matter (FM) and 5.8, respectively and sucuk should not contain any starch. In these respects, while 51.5 and 32% of the samples was found high for moisture and pH values, respectively, all the samples were almost suitable for fat value. Starch was detected in 66% of the samples. Lactobacilli and micrococci/staphylococci were <10(2)-10(8) and <10(2)-10(7) cfu g(-1), respectively. There were negative correlations between Lactobacilli levels and pH values (p<0.01). However, at a few sucuk samples, there were no correlation between Lactobacilli and pH values. NaCl was detected in above 5% Dry Matter (DM) of 25 the samples. Maximum and minimum collagen and hydroxyproline levels were detected in 3.20-9.68 and 0.40-1.21 mu g mg(-1) (DM), respectively. According to analyzed results, the percentage of moisture, fat, pH, NaCl, starch, collagen and hydroxyproline levels showed variation among the sample analyzed. There is not any official regulation for collagen and hydroxyproline levels of Turkish sucuk. Therefore, this and these kinds of studies may serve as a basis for the preparation of Official Standards of quality for collagen and hydroxyproline content of sucuk in Turkey.

Kaynak

Journal of Animal and Veterinary Advances

Cilt

8

Sayı

10

Bağlantı

https://hdl.handle.net/20.500.12712/18413

Koleksiyonlar

  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [14046]
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [12971]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Kütüphane || Ondokuz Mayıs Üniversitesi || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.