• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Influence of Different Dietary Lipids on the Activity of Metabolic Enzymes in Brown Trout (Salmo trutta)

Tarih

2014

Yazar

Atasever, Ali
Arslan, Murat
Sirkecioglu, Necdet
Bayir, Abdulkadir
Ekinci, Deniz
Senturk, Murat

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

The objective of this experiment was to test the effect of different dietary lipids in brown trout feeding on the activity of metabolic enzymes, such as hexokinase (HK), glucose-6-phosphate dehydrogenase (G6PD) and 6-phosphogluconate dehydrogenase (6PGD). Four iso-nitrogenous and iso-lipidic casein-gelatin based experimental diets with varying dietary sources were formulated. The sources of dietary lipid were menhaden oil (MO diet, rich in highly unsaturated fatty acids), hazelnut oil (HO diet, predominantly oleic acid), a blend of linseed oil and soybean oil (1: 1) (LO+SO diet, linoleic and linolenic acids), and soybean lecithin (LE diet, phospholipids; mostly linoleic acid). Fish with an initial individual weight of similar to 1g were distributed randomly in three replicate 50-L glass aquaria with a total of 30 fish per tank. Each tank received one of the four diets referenced above for 6 weeks. In all cases, the activity of all metabolic enzymes significantly increased (P< 0.05) in comparison to their activities in initial fish. All enzyme activities had their highest values in fish fed LO+SO and lowest in fish fed HO diet. It is very important to note that total polyunsaturated fatty acid (PUFA) content of the lipids is in the same order indicating that activity of these enzymes are elevated with increasing PUFA concentrations.

Kaynak

Turkish Journal of Fisheries and Aquatic Sciences

Cilt

14

Sayı

1

Bağlantı

https://doi.org/10.4194/1303-2712-v14_1_04
https://hdl.handle.net/20.500.12712/15252

Koleksiyonlar

  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [14046]
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [4706]
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [12971]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Kütüphane || Ondokuz Mayıs Üniversitesi || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.