• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

A Newly Developed Electrocatalytic Oxidation and Voltammetric Determination of Curcumin at the Surface of PdNp-graphite Electrode by an Aqueous Solution Process with Al3+

Tarih

2015

Yazar

Cakir, Semiha
Bicer, Ender
Arslan, Emine Yilmaz

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

In the first stage, the palladium nanoparticles (PdNps)-coated graphite electrode (PdNp/GE) has been prepared. Scanning electron microscopy (SEM) technique showed that the palladium nanoparticles were uniformly distributed with an average particle diameter of 60-75 nm. And then, a novel-modified electrode has been developed by the physical deposition of Al3+ ions on palladium nanoparticles (PdNps)coated graphite electrode (Al3+/PdNp/GE). This modified electrode was characterized by square-wave voltammetry (SWV), cyclic voltammetry (CV) and electrochemical impedance spectroscopy (EIS). The sensitivities of PdNp/GE and Al3+/PdNp/GE electrodes were tested with dopamine. Al3+ /PdNp/GE exhibited a catalytic activity for curcumin oxidation. The square-wave voltammogram of curcumin in phosphate buffer (pH = 2) gave an anodic peak at 0.56 V. The anodic peak current of curcumin was found to be linearly related to its concentration in the range of 3.0 x 10(-8) M to 6.0 x 10(-7) M with a detection limit of 2.2. 10(-8) M. It was also found that the novel Al3+/PdNp/GE electrode had the best sensitivity when compared to glassy carbon electrode (GCE), hanging mercury drop electrode (HMDE) and glassy carbon electrode electropolymerized with acid chrome blue K (poly-ACBK/GCE), used for the determination of curcumin. The curcumin was detected in marketed spices sample of turmeric powder. Pure turmeric powder had the highest curcumin concentration, averaging 4.317 + 0.175 % by weight.

Kaynak

Croatica Chemica Acta

Cilt

88

Sayı

2

Bağlantı

https://doi.org/10.5562/cca2527
https://hdl.handle.net/20.500.12712/14228

Koleksiyonlar

  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [14046]
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [12971]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Kütüphane || Ondokuz Mayıs Üniversitesi || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.