• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Comparing Biochemical Properties of Pure and Adulterated Honeys Produced By Feeding Honeybees (Apis mellifera L.) Colonies with Different Levels of Industrial Commercial Sugars([1])

Tarih

2017

Yazar

Guler, Ahmet
Garipoglu, Ali V.
Onder, Hasan
Biyik, Selim
Kocaokutgen, Hasan
Ekinci, Deniz

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

In the present study, 100 pure and adulterated honey samples produced by feeding colonies with different levels (5, 20 and 100 L/colony) of various commercial industrial sugar syrups such as High Fructose Corn Syrup 85 (HFCS-85), High Fructose Corn Syrup 55 (HFCS-55), Glucose Monohydrate Sugar (GMS), Bee Feeding Syrup (BFS) and Sucrose Syrup (SS) were evaluated in terms of sugar ingredients, physicochemical, mineral matter, vitamin and enzyme contents. Proline, electrical conductivity, free acidity, vitamin, mineral and enzyme content of honey were significantly affected by sugar origin and syrup levels. Fructose and glucose content of honey were not reliable criteria for distinguishing adulterated honey obtained by overfeeding honey bees (100 L/colony syrup) with sugar having balanced monosaccharide fraction. For pure blossom honey having EC value below 0.20 mS/cm should be evaluated as indirect adulterated with commercial industrial sugars originating from both C3 and C4 plants. In addition, proline content of pure blossom honey below 300 mg/kg might be an indicator for overfeeding honey bee colonies with HFCS-85 and SS. It is clear that the important biochemical and biological degradation occurred in honey when the colonies overfed with industrial sugars syrup during the main nectar flow. The values of biochemical properties found in the present study are important references to be used for revision of national and international standards.

Kaynak

Kafkas Universitesi Veteriner Fakultesi Dergisi

Cilt

23

Sayı

2

Bağlantı

https://doi.org/10.9775/kvfd.2016.16373
https://hdl.handle.net/20.500.12712/12572

Koleksiyonlar

  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [14046]
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [12971]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Kütüphane || Ondokuz Mayıs Üniversitesi || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.