• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

The effects of diets supplemented with fermented or non-fermented cherry kernels (Prunus avium L.) on growth performance, ileal histology, caecum microflora, and some meat quality parameters in broiler chickens

Tarih

2019

Yazar

Altop, A.

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

This study was conducted to determine the effects of diets supplemented with fermented or non-fermented cherry kernels on growth performance, ileal histology, caecum microflora, and some meat quality parameters in broiler chickens. A total of 120 male broilers (1 day of age, Ross 308) were allocated randomly to three treatments with 5 replicates per treatment. Control groups (CONT) were provided the basal diet without cherry kernel powder, while treatment groups were provided the basal diet supplemented with either non-fermented cherry kernel powder at 10 g/kg of feed (C) or fermented cherry kernel powder at 10 g/kg of feed (FC). From 1 to 42 days of age, the C and FC treatments had a higher feed intake compared to CONT (P<0.01). However, feed conversion ratio (FRC) of these birds was lower compared to CONT (P<0.05). There were no differences between C and FC in terms of FCR, and body weight gain (BWG) for all treatments for the same time period (P>0.05). None of the carcass and slaughter parameters, except for the bursa of Fabricius (P<0.01), were affected by any of the treatments (P>0.05). In the FC treatment the highest lightness, yellowness, hue angle, chroma, and colour difference values for breast meat were recorded (P<0.01). The villus heights of chickens in the C and FC treatments were higher than those of CONT (P<0.01). The C treatment increased Lactobacillus acidophilus counts in the caecum compared to the other groups (P<0.05). These results showed that both cherry kernel treatments (C and FC) could have the potential as feed additive to promote growth performance (especially for BWG in the starter period), intestinal health and meat colour in broiler.

Kaynak

European Poultry Science

Cilt

83

Bağlantı

https://doi.org/10.1399/eps.2019.260
https://hdl.handle.net/20.500.12712/10969

Koleksiyonlar

  • Scopus İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [14046]
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [12971]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Kütüphane || Ondokuz Mayıs Üniversitesi || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.