• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Drying Characteristics of 'Ankara' Pear Slices

Tarih

2020

Yazar

Oztekin, Y. B.
Sacilik, K.

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

This study evaluated the effects of drying temperature and pre-treatment on the rehydration capacity and color parameters of sliced pears (cv. Ankara). Drying trials were conducted at 55, 65, and 75 degrees C. Pre-treatment consisted of immersion of pear slices in a citric-acid solution or blanching in hot water. Pre-treatment was found to have a significant effect on both rehydration capacity and color, with higher temperatures and pre-treatment resulting in decreases in drying time and increases in rehydration capacity. Effective diffusivity values ranged between 1.12x10(-10) and 2.94x10(-10) m(2)/s. Blanched pear slices had the lowest E a values (15.51 kJ/mol), followed by the samples immersed in citric acid (28.03 kJ/mol) and the untreated samples (33.48 kJ/mol). The Midilli et al. model displayed the best fit to the drying data of five models tested based on the statistical criteria evaluated. Natural color of fresh pear was best preserved with lower drying temperatures and pre-treatment with citric acid.

Kaynak

Italian Journal of Food Science

Cilt

32

Sayı

1

Bağlantı

https://hdl.handle.net/20.500.12712/10317

Koleksiyonlar

  • WoS İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [12971]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Kütüphane || Ondokuz Mayıs Üniversitesi || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.