Search
Now showing items 1-10 of 12
Organik Kestane Kabağı Yetiştiriciliğinde Farklı Budama Uygulamalarının Verim ve Kalite Üzerine Etkisi
(2018)
Bu çalışma farklı budama uygulamalarının organik olarak yetiştirilen kestane kabağıgenotiplerinin verim ve kalitesi üzerine etkilerinin belirlenmesi amacıyla yürütülmüştür. Araştırmada, üçfarklı (61A1, 61A2 ve 61A3) kestane ...
Bazı Anadolu İllerinin Bağcılık Açısından Değerlendirilmesi
(2018)
Emeği çok ve üretimi zor olan bağcılık sektöründe rasyonel planlama ile maksimum kar elde edilebilir.Bu çalışmada, bazı Anadolu illerinin (Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Ankara, Bilecik, Bolu, Burdur,Çankırı, Çorum, ...
Tuz Stresinin Sorgum×Sudanotu Melezinde Çimlenme ve Fide Gelişim Özelliklerine Etkisi
(2018)
SorgumSudanotu (Sorghum bicolorSorghum sudanense) greengo çeşidinde farklı tuzdozlarının çimlenme ve fide gelişimine etkisini belirlemek amacıyla yürütülen bu araştırmada, tohumlarpetri kabında, karanlık ortamda 201C’de ...
Samsun İlindeki Fındık Tarımsal Üretici Birliklerinin Mevcut Durum Analizi
(2018)
Türkiye’de fındık, sağladığı üretim değeri, istihdam ve ihracat geliriyle stratejik bir öneme sahiptir.Türkiye’nin fındık üretiminin %14’ü ise Samsun İlinde gerçekleştirilmektedir. Fındık piyasalarının etkin olarakişleyebilmesi ...
KARADENİZ BÖLGESİNDEN SELEKTE EDİLEREK TESCİLLENEN YENİ KOKULU ÜZÜM (Vitis labrusca L.) ÇEŞİT
(2018)
Bu araştırma, Karadeniz Bölgesi’ndeki nemli iklime sahip sahil kesiminde yer alan illeri kapsayan veTÜBİTAK tarafından desteklenmiş olan seleksiyon projesi kapsamında selekte edilen ve üstün özellikleriile öne çıkan 5 adet ...
The Potassium Fixation Capacities of Different Textural Soils
(2018)
In this study, potassium fixation capacities of clay, loam and loamy sand soils were determined byLangmuir and Freundlich isotherms, and relationships between isotherm coefficients and soil properties wereinvestigated. ...
Karadeniz Bölgesi Meyveciliğinin Mevcut Durumu ve Potansiyeli
(2018)
Türkiye’de toplam tarım alanı bakımından 4. sırada yer alan Karadeniz Bölgesi meyve üretim alanlarıbakımından Ege Bölgesi’nden sonra ikinci sırada yer almaktadır. Karadeniz Bölgesi, 6.811.396 da’lık meyveüretim alanında ...
Farklı Katkı Maddeleriyle Peletlenen Buğday ve Soya Samanlarının İn Vitro Gaz Üretim Parametreleri ile Metan Üretimlerinin Belirlenmesi
(2018)
Bu çalışmada, melas, guar küspesi ve sepiyolit ilavesiyle peletlenen buğday ve soya samanlarının besinmadde içerikleri, in vitro gaz üretimleri, in vitro sindirilebilirlikleri ve metan üretimlerinin belirlenmesiamaçlanmıştır. ...
Plant Height Control of Narcissus cv. ‘Ice Follies’ by Gibberellin Inhibitors as Bulb Soak
(2018)
In this study, effect of gibberellin inhibtors as preplant bulb soaks on plant height of Narcissus cv. ‘IceFollies’ grown in pots were investigated. Bulbs of Narcissus cv. ‘Ice Follies’ were soaked in flurprimidol at 0, ...
KARADENİZ BÖLGESİ’NDE YETİŞEN KOKULU ÜZÜM (Vitis labrusca L.) GENOTİPLERİ AMPELOGRAFİK ÖZELLİKLERİNİN KARŞILAŞTIRILMASI
(2018)
Bu çalışmada Vitis labrusca L. türüne ait 109 adet genotipin ampelografik özellikleri bakımından benzerlikve farklılıkları incelenmiştir. İncelenen genotipler Batı ve Orta Karadeniz Bölgesinde yer alan Sinop–Artvin arasındaki ...