Ara
Toplam kayıt 5, listelenen: 1-5
Organik Kestane Kabağı Yetiştiriciliğinde Farklı Budama Uygulamalarının Verim ve Kalite Üzerine Etkisi
(2018)
Bu çalışma farklı budama uygulamalarının organik olarak yetiştirilen kestane kabağıgenotiplerinin verim ve kalitesi üzerine etkilerinin belirlenmesi amacıyla yürütülmüştür. Araştırmada, üçfarklı (61A1, 61A2 ve 61A3) kestane ...
Tuz Stresinin Sorgum×Sudanotu Melezinde Çimlenme ve Fide Gelişim Özelliklerine Etkisi
(2018)
SorgumSudanotu (Sorghum bicolorSorghum sudanense) greengo çeşidinde farklı tuzdozlarının çimlenme ve fide gelişimine etkisini belirlemek amacıyla yürütülen bu araştırmada, tohumlarpetri kabında, karanlık ortamda 201C’de ...
Samsun İlindeki Fındık Tarımsal Üretici Birliklerinin Mevcut Durum Analizi
(2018)
Türkiye’de fındık, sağladığı üretim değeri, istihdam ve ihracat geliriyle stratejik bir öneme sahiptir.Türkiye’nin fındık üretiminin %14’ü ise Samsun İlinde gerçekleştirilmektedir. Fındık piyasalarının etkin olarakişleyebilmesi ...
Karadeniz Bölgesi Meyveciliğinin Mevcut Durumu ve Potansiyeli
(2018)
Türkiye’de toplam tarım alanı bakımından 4. sırada yer alan Karadeniz Bölgesi meyve üretim alanlarıbakımından Ege Bölgesi’nden sonra ikinci sırada yer almaktadır. Karadeniz Bölgesi, 6.811.396 da’lık meyveüretim alanında ...
Farklı Katkı Maddeleriyle Peletlenen Buğday ve Soya Samanlarının İn Vitro Gaz Üretim Parametreleri ile Metan Üretimlerinin Belirlenmesi
(2018)
Bu çalışmada, melas, guar küspesi ve sepiyolit ilavesiyle peletlenen buğday ve soya samanlarının besinmadde içerikleri, in vitro gaz üretimleri, in vitro sindirilebilirlikleri ve metan üretimlerinin belirlenmesiamaçlanmıştır. ...