Ara
Toplam kayıt 5, listelenen: 1-5
Balık etinin besin değeri ve insan sağlığındaki yeri
(2006)
Deniz ve tatlı sulardan sağlanan balıklar, beslenmemizde önemli ve besleyici bir yere sahiptir. Pek çok su ürünü, insan beslenmesi için mükemmel bir vitamin ve mineral kaynağıdır. Protein kaynakları içerisinde sindirilme ...
Balık yağ asitlerinin insan sağlığı için önemi
(2004)
Bu derlemede, beslenme rejiminde balık tüketmenin insan sağlığına faydaları üzerinde durulmuştur. Beslenme, canlıların büyümeleri, gelişmeleri ve yaşamlarını sürdürebilmeleri için gerekli olan gıdaları dış ortamdan alıp ...
Sıcak dumanlanmış palamut (Sarda sarda Bloch, 1793) balığının buzdolabı koşullarında muhafazası
(2006)
Bu çalışmada sıcak dumanlamanın 41C de depolanan palamutun raf ömrüne etkisi araştırılmıştır. Taze balıkta 11,21 mg/100g TVB-N ve 1,19 mgN/100g TMA olarak bulunan değerler, dumanlama işleminden sonra depolama süresi boyunca ...
Fatty acid profile and proximate composition of the thornback ray (Raja clavata, L. 1758) from the Sinop coast in the Black Sea
(2007)
The fatty acid and proximate composition in the flesh of thornback ray (Raja clavata, L. 1758) collected in the coast of Sinop in Turkey were evaluated. Proximate analyses of thornback ray are rich in protein (20.02%) and ...
Effects of glazing, packaging and phosphate treatments on drip loss in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss W.,1792) during frozen storage
(2003)
Fresh rainbow trout (Oncorhynchus mykiss W., 1792) were frozen with different pre-freezing treatments in an air blast freezer (–35oC) and stored at –25oC for 12 months. The treatments were done using 10% sodium polyphosphate ...