Ara
Toplam kayıt 32, listelenen: 1-10
Tarımsal sanayinin geliştirilmesinde kooperatifleşme: Tonya örneği
(2001)
Bu çalışmada, Tonya-Koop'un Tonya ilçesinde (Trabzon) tarımsal sanayinin gelişmesine ve piyasaya yaptığı katkılar ortaya konulmuştur. Araştırma ile ilgili temel veriler, kooperatifin muhasebe kayıtlarından elde edilmiştir. ...
Çin lahanası yetiştiriciliğinde tohuma kalkmayı etkileyen faktörler
(2001)
Çin lahanası, uzakdoğu kökenli bir sebze türü olmasına rağmen dünyada oldukça geniş bir yayılma alam bulmuştur Ülkemizde de son yıllarda birçok bölgede Çin lahanası üretimine başlanmıştır. Bu çalışmada, Çın lahanası ...
Follicular development and superovulatory response in PMSG/anti-PMSG administered cattle
(2001)
Birinci denemede sığırlarda PMSG uygulamasından sonra azalan dozda anti-PMSG enjeksiyonunun süperovulasyon üzerine olan etkisi araştırılmıştır. İkinci denemede de anti-PMSG'nin folliküler gelişim ve daha sonra süperovulasyon ...
Golot peynirinin kimyasal ve duyusal özellikleri
(2001)
Bu çalışmada Trabzon'da tüketilen Golot peynirlerinin kimyasal ve duyusal özellikleri araştırılmıştır. Golot peynirlerinin kurumadde, yağ, protein, kül, tuz, kurumaddede yağ, kurumaddede tuz ve asillik değerleri minimum, ...
Bakteri aşılaması, çinko ve molibden uygulamalarının damla 89 nohut çeşidinin bazı morfolojik özellikleri ve tane verimine etkileri
(2001)
Bu çalışma 1997 ve 1998 yılları arasında Amasya Gökhöyük Tarım İşletmesi arazisinde yürütülmüştür. Deneme, bakteri aşılaması ile birlikte mikro elementlerden çinko ve molibdenin Damla - 89 nohut çeşidinde verim ve bazı ...
Samsun' da ekmek fırıncılığının durumu ve sorunları
(2001)
Bu çalışma Samsun, ilinde faaliyet gösteren fırınların genel durumlarını ve soranlarını belirlemek amacıyla yapılmıştır. Toplam 103 fırına kullandıkları hammaddeler, ekmek yapım işlemleri, fırın fiziksel şartları ve ...
Bitki patojenlerine karşı biyolojik mücadele etmeni olarak funguslar
(2001)
Günümüzde bitki patojenlerine karşı değişik mücadele yöntemleri uygulanmaktadır. Bunlar arasında kimyasal mücadele en fazla uygulanan metot olarak karşımıza çıkmaktadır. Son yıllarda, kimyasal mücadelenin çevre ve insan ...
Et ve su ürünlerinde lipid oksidasyonu
(2001)
Lipid oksidasyonu, et ve su ürünlerinin kalitesinin bozulmasının başlıca nedenlerinden biridir. Bu makalede et ve su ürünlerinde lipid oksidasyonu, mekanizması, gıda bileşenleriyle etkileşimi, biyolojik etkileri, etkili ...
Topoğrafyanın toprakların bazı mikrobiyolojik özellikleri üzerine etkileri
(2001)
Bu çalışma, farklı topoğrafık pozisyonlar altında oluşmuş toprakların profilleri boyunca mikrobiyolojik ö'zelliklerindeki değişimleri araştırmak ve bazı toprak özellikleri ile olan ilişkilerini incelemek amacıyla yürütülmüştür. ...
Yumurtlama dönemindeki bıldırcınlarda (Coturnix coturnix japonica) kısa süreli dinlendirme periyodunun yumurta verimi ve kuluçka özelliklerine etkileri
(2001)
Bu çalışma, bıldırcınlarda kısa süreli dinlendirme periyotlarının kuluçkalık yumurta verimine etkilerini ortaya koymak ve dinlendirmenin hangi yaşta uygulanması gerektiğini belirlemek amacıyla yürütülmüştür. Bu amaçla ...