Ara
Toplam kayıt 6, listelenen: 1-6
Çiğ olarak tüketilebilen bazı sebzelerin nitrat içerikleri üzerine bir araştırma
(1998)
Bu çalışma Samsun ve çevresinde yetiştirilen ve çiğ olarak tüketilen kırmızı lahana, hıyar, domates, havuç, biber, marul, beyaz turp, maydonoz, roka ve terenin nitrat içeriklerini saptamak amacıyla gerçekleştirilmiştir. ...
Havucun toplam karotenoid içeriği üzerine depolama sürelerinin ve farklı muhafaza yöntemlerinin etkisi
(1999)
Bu çalışmada, 4 farklı yöntemle (soğukta, dondurarak, konserve edilerek ve kurutularak) işlenenerek 6 ay muhafaza edilen havuç örneklerinin 0. aydan başlanarak her bir aylık dönemde kuru maddede toplam karotenoid miktarları ...
Kurutularak muhafaza edilen havuçların depolanmaları sırasında bileşim öğelerindeki değişimler üzerine bir çalışma
(1999)
Bu çalışmada, Nantes çeşidi havuçlar kurutularak karanlıkta, oda sıcaklığında depolanmıştır. 6 aylık depolama sonunda toplam şekerde % 4.02, sakarozda % 14.67, askorbik asitte % 51.56, toplam karotenoidde % 30.03' lük ...
Değişik hammaddelerden boza üretimi ve üretilen bozaların bileşimi
(1998)
Değişik hammaddelerden elde edilen bozaların duyusal, kimyasal ve fiziksel özelliklerini belirlemek amacıyla yapılan çalışmada hammadde olarak bulgur, ekmek, darı, patates, pirinç, mısır ve buğday kullanılarak % 15 ve % ...
Değişik olgunlaşma aşamalarındaki Trabzon hurmalarının bileşimi ve marmelat üretimine elverişliliği
(1998)
Bu çalışmada, değişik olgunlaşma aşamalarındaki trabzonhurmalarının bileşimleri saptanarak aynı briks ve pH'lara sahip marmelatlar üretilmiş ve hammaddenin bileşiminden kaynaklanan farklılıkların son ürüne yansıyıp yansımadığı ...
Trabzonhurmalarının bileşimi ve marmaleta uygunlugunun saptanması üzerine bir araştırma
(1997)
Bu çalışmada, değişik tip trabzonhurmalarının fiziksel ve kimyasal özellikleri ile bunlardan üretilen marmelatların fiziksel, kimyasal ve duyusal özellikleri saptanmıştır. Trabzonhurmalarının analiz sonuçlarının değişim ...