Ara
Toplam kayıt 4, listelenen: 1-4
Balık etinin besin değeri ve insan sağlığındaki yeri
(2006)
Deniz ve tatlı sulardan sağlanan balıklar, beslenmemizde önemli ve besleyici bir yere sahiptir. Pek çok su ürünü, insan beslenmesi için mükemmel bir vitamin ve mineral kaynağıdır. Protein kaynakları içerisinde sindirilme ...
Sıcak dumanlanmış palamut (Sarda sarda Bloch, 1793) balığının buzdolabı koşullarında muhafazası
(2006)
Bu çalışmada sıcak dumanlamanın 41C de depolanan palamutun raf ömrüne etkisi araştırılmıştır. Taze balıkta 11,21 mg/100g TVB-N ve 1,19 mgN/100g TMA olarak bulunan değerler, dumanlama işleminden sonra depolama süresi boyunca ...
Fatty acid profile and proximate composition of the thornback ray (Raja clavata, L. 1758) from the Sinop coast in the Black Sea
(2007)
The fatty acid and proximate composition in the flesh of thornback ray (Raja clavata, L. 1758) collected in the coast of Sinop in Turkey were evaluated. Proximate analyses of thornback ray are rich in protein (20.02%) and ...
Denizanası işleme teknolojisi
(2006)
Su ürünleri, kalitatif ve kantitatif bakımdan çok geniş bir yelpaze içermektedir. Su canlıları insan besininin önemli bir kısmını oluşturduğu gibi birçok alanda kullanılan önemli bir hammaddedir. Su ürünleri denilince ilk ...