Browsing by Author "Karayel, Reyhan"
Now showing items 1-6 of 6
-
Bakla (Vicia faba L.)'da Farklı Ekim Sıklıklarının Yaprak Alanı ve Verim Unsurlarına Etkisi
Baklagillerin yaprak alan indeksleri yüksek, fakat ışık geçirgenlik katsayıları düşüktür. Bu nedenlegölgelenen yapraklarda fotosentez azalmakta, solunum artmasıyla asimilantların kaybı söz konusuolmaktadır. Bu çalışma ... -
Samsun'da ekilen bezelye genotiplerinin bazı fizikokimyasal özelliklerinin belirlenmesi ve ıslah meteryali olarak uygunluğunun değerlendirilmesi / Reyhan Karayel ; Danışman Hatice Bozoğlu.
Karayel, Reyhan (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2012)… -
Tryptophane and Raw Protein Contents of Local Pea (Pisum sativum L.) Lines for Different Sowing Dates
Karayel, Reyhan; Bozoglu, Hatice (Ankara Univ, Fac Agr, 2015)This study was conducted to determine protein and tryptophane contents of own local peas genetic resources and identify whether there is any convenient lines to develop high nutritiousness quality variety. Fortyfour lines ... -
Türkiye’nin farklı bölgelerinden toplanan yerel bezelye populasyonunun bazı agronomik özellikleri
Karayel, Reyhan; Bozoğlu, Hatice (2008)Bu çalışma, farklı yerlerden toplanmış yerel bezelye populasyonunun, Samsun şartlarında bazı agronomik özelliklerini tespit ederek genel durumunu ortaya koymak için yapılmıştır. Deneme materyali, Ege Tarımsal Araştırma ... -
Yemlik yetiştiriciliğe uygun yerel bezelye (Pisum sativum L.)genotipleri*
Karayel, Reyhan; Bozoğlu, Hatice (2012)Bu çalışma, Samsun ekolojik şartlarında 18 bezelye hattının yemlik yetiştiriciliğe uygunluğunun belirlenmesi amacı ile 2 yıl süre ile yürütülmüştür. Denemeler her iki yılda kasım ayı içerisinde ekilmiştir. Bitki boyu, dal ... -
Yerel bezelye genotiplerinin tanımlanması ve bazı agronomik özelliklerinin tespiti / Reyhan Karayel; Danışman Hatice Bozoğlu
Karayel, Reyhan (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2006)Bir ülkenin sahip olduğu yabani bitki türleri ve yerel köy çeşitleri mevcut kültür bitkilerinin özelliklerinin iyileştirilmesinde veya yeni çeşitlerin geliştirilmesinde gerekli genetik materyallerdir. Bitkisel üretimde ...