Browsing by Author "Çon, Ahmet Hilmi"
Now showing items 1-14 of 14
-
Bazı çavdar çeşitlerinin tane, un ve ekmek özelliklerinin araştırılması / Başak Küçük; tez danışmanı Ahmet Hilmi Çon
Küçük, Başak (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2017)… -
Bazı toprak bakterilerinin transglutaminaz, levansukraz ve beta galaktozidaz üretim yeteneklerinin taranması ve elde edilen enzimin kısmi karakterizasyonu
Karabacak, Elif Gülşen (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2021)Çalışmada; farklı proses şartlarında aktivite gösterebilecek ve endüstriyel alanda kullanımı fazla olan transglutaminaz, β-galaktozidaz ve levansukraz enzimleri için uygun bir üretici mikroorganizmanın seçilmesi hedeflenmiştir. ... -
Ev ve işletme tipi Uşak tarhanası hamurlarında fermantasyon sürecine ait mikrobiyolojik ve kimyasal özelliklerin karşılaştırılması
Şimşek, Ömer; Özel, Serap; Çon, Ahmet Hilmi (2012)Uşak tarhanasının tüketimine yönelik artan talep, endüstriyel boyutta da üretimini teşvik etmiştir. Bu çalışmanın konusu, Uşak tarhanasının ev ve endüstriyel ölçekteki üretiminin fermantasyonunda meydana gelen mikrobiyolojik ... -
Farklı Gıdalardan İzole Edilen Laktik Asit Bakterilerinin Endüstriyel ve Probiyotik Özellikleri
Ertekin, Özlem; Çon, Ahmet Hilmi (2014)Laktik asit bakterileri, fermente et, süt, sebze, meyve ve tahıl ürünleri endüstrisinde starter ve probiyotik özellikleriyle büyük önem taşımaktadır. Tüketicilerin doğal ve sağlıklı ürünlere gösterdikleri talep artışı ... -
Farklı kurutma yöntemlerinin ısırgan, kereviz, kırmızı soğan, zencefil ve umuravumbanın antimikrobiyal ve antioksidan özelliklerine etkisi / Marc Antoine Ndisanze ; danışman Ahmet Hilmi Çon.
Ndisanze, Marc Antoine (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2017)… -
Fermente gıdalardan izole edilen laktik asit bakterileri tarafından üretilen ekzopolisakkaritlerin karakterizasyonu
Enkhtur, Badamgarav (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2021)Günümüzde yaygın tüketime sahip birçok fermente gıdanın temel mikroflorasını oluşturan laktik asit bakterileri (LAB) tarafından birçok fonksiyonel özelliğe sahip olan ekzopolisakkarit (EPS) üretimi büyük önem kazanmıştır. ... -
Geleneksel peynirlerden probiyotik özellikteki laktik asit bakterilerinin izolasyonu ve karakterizasyonu
Mohammed, Sarhan (Ondokuz Mayıs Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2021)Samsun ilinde geleneksel olarak üretilmiş 25 peynir örneği probiyotik LAB izolasyonu için kaynak olarak kullanılmıştır. Peynir örneklerinin pH değerlerinin 4,396,70 pH; toplam asitlik değerlerinin %0,09-1,59; tuz içeriklerinin ... -
İç fındıkta ozon gazı uygulamasının mikrobiyel gelişime ve kimyasal kalite üzerine etkisi / Hilal Esra Şeyhoğlu Akbaş ; tez danışmanı Ahmet Hilmi Çon
Akbaş, Hilal Esra Şeyhoğlu (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019)… -
Polietilen tereftalat esaslı plastik ambalajın ozon ile dezenfeksiyonu / Gözde Oğuz Korkut; danışman Ahmet Hilmi Çon.
Korkut, Gözde Oğuz (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2016)… -
Samsun piyasasında satışa sunulan tereyağların bazı nitelikleri üzerine bir araştırma / Ahmet Hilmi Çon; Danışman Gülderen Oysun.
Çon, Ahmet Hilmi (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1990)Samsun piyasasında satışa sunulan tuzsuz mutfak tereyağlarından, 35 adedi yaz, 35 adedi kış sezonuna ait toplam 70 adet örnek bazı fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik nitelikleri yönünden analiz edilmişlerdir. Örneklerin ... -
Soya sütü ve probiyotik kültür ilaveli kefir üretimi / Ragibe Karaçalı ; danışman Ahmet Hilmi Çon.
Karaçalı, Ragibe (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2017)… -
Tarhanadan izole edilen bakteriyosin üreticisi laktik asit bakterilerinin endüstriyel özellikleri ve saccharomyces cerevisiae ile etkileşimi / Latife Betül Gül ; danışman Ahmet Hilmi Çon.
Gül, Latife Betül (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2013)… -
Trabzon ekmeği ekşi hamurundan gluten ve fitat parçalayan laktik asit bakterilerinin izolasyonu, identifikasyonu ve endüstriyel özelliklerinin belirlenmesi / Merve Yurttaş ; Danışman Ahmet Hilmi Çon.
Yurttaş, Merve (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018)… -
Uşak tarhanasınınbileşimi ve mikroflorası ile ilişkisinin belirlenmesi / Nilgün Özdemir ; Danışman Ahmet Hilmi Çon.
Özdemir, Nilgün (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2016)…